Ana içeriğe atla

Gizemli Bahçedeki Perinin Masalı

 

Bir zamanlar, uzak bir ülkede, güzel bahçeler ve nehirlerle dolu bir krallık vardı. Krallığın en güzel bahçesi, gizemli bir perinin saklandığı bir ormanın içindeydi. Peri, bahçeyi korur ve çiçekleri, ağaçları ve hayvanları korurdu.

Bir gün, krallığın genç prensesi bahçede dolaşırken, peri ile karşılaştı. Peri, prensese bir sır verdi: "Bu bahçenin güzelliği sadece bitkilerde veya hayvanlarda değil, bahçedeki ruhların gücünde de yatıyor. Eğer sen, bahçedeki her canlıya sevgi ve saygı ile davranırsan, bahçe de seninle birlikte büyüyecek ve daha da güzelleşecektir."

Prenses, perinin sözlerine kulak verdi ve bahçede yaşayan tüm canlılara sevgi ve saygı göstermeye başladı. Bahçe, renkleri daha canlı, çiçekleri daha güzel ve ağaçları daha büyük hale geldi. Prenses, periye teşekkür etmek için onu ziyaret etti ve ona bahçenin nasıl büyüdüğünü anlattı.

Peri, prensesi kutladı ve ona bir hediye verdi: sihirli bir tohum. "Bu tohum, bahçenin kalbindeki en güçlü ağacın tohumudur. Onu dik, büyüt ve ona sevginle bak. O, sana sonsuz bir sevgi ve mutluluk verecektir."

Prenses, periye teşekkür ederek tohumu aldı ve bahçenin kalbine götürdü. Orada, tohumu toprağa ekti ve ona sevgiyle bakmaya başladı. Gün geçtikçe, tohumun büyüdüğünü ve güçlendiğini gördü. Ve sonunda, ondan büyük bir ağaç çıktı.

Bu ağacın dalları, bahçeye yayılan güçlü bir enerji ile doluydu. Herkes, bahçedeki sevgi ve saygıya karşılık vererek, ağacın altında mutlu bir şekilde yaşamaya başladı. Bahçe artık sadece güzel değil, aynı zamanda insanların kalplerinde de güzellik yaratıyordu.

Ve böylece, perinin sırrı sayesinde, prenses bahçeye bir ağaç ve sevgi, bahçe de prensese sonsuz bir mutluluk kazandırdı.


Not: Umarım bu masal size sevginin ve saygının gücünü hatırlatırken, aynı zamanda hayallerinizin gerçekleşebileceği umudunu da aşılar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aslan İle Yunus Balığının Arkadaşlığı Masalı

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde; develer tellal iken, pireler berber iken, ben babamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken… Deniz kıyısındaki bir ormanda yaşayan güçlü mü güçlü bir aslan varmış. Bu ormanın kralı olan aslan, günün birinde deniz kıyısında gezerken dalgaların içinde yüzen yunusu görmüş. Yunusun dev dalgaların arasında hiç zorlanmadan rahatlıkla yüzdüğünü gören aslan çok etkilenmiş. Yunusun çok güçlü olduğunu düşünmüş ve yunusa seslenerek; “Hey! Yunus benimle arkadaş olur musun? Senin gibi güçlü bir arkadaşımın olmasından onur duyarım” demiş. Yunus da aslana; “Tabii ki seninle dost olmak isterim. Senin gibi güçlü bir arkadaşımın olmasından ben de mutluluk duyarım” karşılığını vermiş. Aslan ve yunus birbirlerine arkadaşlık sözü vermişler. Günün birinde aslan yine deniz kıyısında yürürken bir boğa ona saldırmış. Çok güçlü olan boğa ile aslan uzun süre boğuşmuş. Boğuşma esnasında aslanın gözü bir ara denize takılmış. Arkadaşı yunusa yardım etmesi

Kedi ve Köpeğin Arkadaşlık Hikyesi

  Bir gün, bir kedi ve bir köpek arkadaş oldular. Kedi çok akıllı ve meraklıydı. Köpek ise çok cesur ve sadıktı. Birlikte çok eğleniyorlardı. Bir gün, kedi bir fare peşinde koşarken, bir evin bahçesine girdi. Bahçede güzel çiçekler ve ağaçlar vardı. Kedi fareyi yakalamak için ağaca tırmandı. Ama ağaçtan inmeyi unuttu. Köpek kedinin nerede olduğunu merak etti ve onu aramaya başladı. Kedi sesini duydu ve ona yardım istedi. Köpek kedinin sesini takip ederek bahçeye geldi. Ama bahçenin kapısı kapalıydı. Köpek kapıyı açmaya çalıştı ama başaramadı. O sırada bahçenin sahibi geldi ve köpeği gördü. Köpeği sevdi ve ona yiyecek verdi. Köpek yiyeceği yedikten sonra kediye yardım etmek istedi. Bahçenin sahibine kedinin ağaçta olduğunu söyledi. Bahçenin sahibi kediye merdiven getirdi ve onu indirdi. Kedi köpeğe teşekkür etti ve onun gerçek bir dost olduğunu söyledi. Böylece kedi ve köpek arasında güzel bir dostluk devam etti.